Samenvatting merzouga rally door rallymaniacs

Geschreven door:

Kevin Benavides heeft vandaag de Merzouga Rally op zijn naam geschreven. Stefan Svitko (KTM) finishte als 2, voor de Fransman Adrien van Beveren, die nog wel de laatste special won.

Het is de eerste keer dat de Argentijn een rally weet te winnen. Benavides was afgelopen Dakar de beste Hondarijder met een 4e plaats. Toen kwam hij nog uit voor het Honda South America team. Afgelopen oktober in de Oilibya Rally kwam hij ook al uit voor het officiële Team HRC, wellicht dat hij nu definitief een plek in het team verdiend heeft.

In de quad category was de overwinning voor Duitser Clemens Eicker, gevolgd door Hongaar Matyas Somfai en Zdenek Tuma op een 3e plaats.

Martin van den Brink finishte de laatste special als 38e, en finishte 33e algemeen. Een resultaat waar hij tevreden mee is, in een goed bezet veld. ”Ik heb weer veel geleerd deze week, vooral wat de navigatie aangaat. Een pittige week. De motor was probleemloos. Bart van der Velden had de service weer perfect geregeld, hij pakt t serieus aan.”

Ronald Ter Beek sloot zijn rally af met een 35e tijd in de laatste special, en is op een 29e plaats geëindigd in het algemeen klassement. Ter Beek zal eind augustus ook nog de Serres Rally rijden in Griekenland, wederom in het team van Bart van der Velden.

Het v.d. Velden Motoren Team aan de finish van de Merzouga Rally, met Martin van den Brink, Ronald Ter Beek en Ibrahim Alrubaian.
(Zuid-Afrikaan Walter Terblanche ontbreekt op de foto)