Bart van der Velden begint eigen rallyservice

Na vier jaar de service te hebben verzorgd voor het BAS-team in de Dakar Rally begint Bart van der Velden nu zijn eigen rallyservice. De eigenaar van Van der Velden Motoren heeft de servicetruck van het BAS-team overgenomen en gaat behalve in de Dakar ook in een aantal andere rally’s service leveren voor motorrijders.

“Ik kreeg de mogelijkheid om de truck van het BAS-team over te nemen, nu Caspar van Heertum heeft besloten om andere dingen te gaan doen dan de Dakar,” vertelt Bart van der Velden in het servicepark voor de Libya Rally in Agadir. “Voor de Libya Rally was het nog te kort dag, maar naar de volgende evenementen gaat ‘ie wel mee: de Merzouga, de Serres, wellicht ook de OiLibya Rally.”

Wat Van der Velden betreft is de ideale situatie om met één chauffeur en twee monteurs voor vier motorrijders te werken. “Zo krijgen de motorrijders de aandacht die nodig is,” weet hij uit ervaring. “Het is niet alleen het sleutelen. We leveren een totaalpakket van service: inschrijvingen, papierwerk, kleding, sportvoeding, onderdelen, het transport uiteraard. Een motor is te huur of te koop; net wat de klant wil.”

Van der Velden deed de afgelopen jaren veel ervaring op in de service voor het BAS Dakar-team en als monteur voor de Rallymaniacs-teams in andere rally’s. “Daardoor weet ik inmiddels precies wat werkt en wat niet, en hoe we dingen goed kunnen regelen. De truck overnemen en het helemaal zelf gaan doen was wel een grote stap, maar ik wil het graag voor 100 procent goed doen, en niet maar een beetje half-half. Het is een aanvulling op de service die we vanuit de zaak al leveren. Dat gaan we nu ook op locatie doen, met eigen materiaal en eigen mensen.”

Dit artikel is afkomstig van Enduro.nl

Geen reacties

Plaats een reactie