Merzouga Rally zondag van start

Merzouga Rally zondag van start

Zondag a.s. gaat de 6e editie van de Merzouga Rally van start. Voor het eerst onder de vlag van A.S.O. Aan de start alleen motoren, quads en SSV’s. V.d. Velden motoren is er ook bij, en verzorgt de service voor 5 motorrijders.

Bart van der Velden van V.d. Velden motoren heeft voor het eerst zijn eigen servicetruck mee, en heeft 5 rijders onder zijn hoede komende week met het team. Die rijders zijn Martin van den Brink, Ronald Ter Beek, Erik Haakmeester, Walter Terblanche (Zuid-Afrika) en Ibrahim Alrubaian uit Koeweit. Alrubaian sloot op het allerlaatste moment nog aan. Hij finishte als 17e in de afgelopen Abu Dhabi Desert Challenge.

Bart van der Velden: ,,Vorig jaar waren we hier ook met het Bas Dakar Team. De Merzouga rally is toegespitst op motoren, en daardoor qua rijden nog iets intensiever. Er zitten geen extreem lange dagen in, maar er wordt veel offpiste gereden en er zijn bijna geen verbindingen. Het offpiste rijden maakt de navigatie moeilijk. Er is altijd een sterk deelnemersveld. Marc Coma heeft zich ook met de route bemoeid, dus dat zou goed moeten komen.”

Geschreven door : Marcel Vermeij

www.rallymaniacs.com

 

 

 

Geen reacties

Plaats een reactie