Met z’n allen naar de finish

De eerste helft van de rally kan door het voltallige BAS Dakar team afgevinkt worden. Voor elke rijder in het BAS Dakar team is dat het belangrijkste. Met zijn allen naar de finish. “Mooi man, dat we er allemaal zijn gewoon!”

“Met het hele team zijn we bij de rustdag aangekomen, mooi man! Ben er echt blij om!” zei Jan van Gerven, die zich natuurlijk best zorgen had gemaakt om zijn maat Marco, die technische ellende had op het eerste deel van de marathon etappe. Er zijn inmiddels al best wat rijders uitgevallen en zo vanzelfsprekend is het helemaal niet dat je het haalt.

 

Het eerste stuk van de proef lag Jan van Gerven wel: “Het was echt prachtig rijden. Mooi gevarieerd parcours kregen we voorgeschoteld. Het laatste deel vond ik persoonlijk minder. Was weer veel sneller en saaier. Daar had ik minder schik in vandaag.” Na het geneutraliseerde deel kwam het tweede deel van de proef. Het weer had inmiddels al voor de nodige ellende gezorgd en Jan snapte eigenlijk niet zo goed dat er gereden werd. “Ik stond iets achter Hans Vogels toen er een aantal rijders terug kwamen rijden. Het bleek te gevaarlijk te zijn en een soort van onmogelijk om een rivier over te kunnen steken een stuk verderop.” Later bleek uit de berichten dat er een Poolse rijder werd meegesleurd door de sterke stroming in de rivier. Het waterpeil was in hele korte tijd zo ontzettend hoog geworden, dat het onverantwoord was om het überhaupt te proberen. De top 10 was er al langs, dus toen kon het nog wel. Zo snel kan het gaan..

Na ruim een uur wachten ergens in een loods, kregen de rijders het sein om verder te rijden naar Salta. De proef werd afgelast nadat de organisatie hem eerst stil had gelegd om even aan te kijken of de wedstrijd nog hervat kon worden.

 

De monteurs hebben 250 kilometer voor Salta langs de weg moeten slapen, omdat alles overstroomd was. Uiteindelijk zijn ook zij in Salta aangekomen, waarna ze flink aan de slag kunnen om de motoren ook voor de tweede helft weer helemaal gereed te maken.

 

Bij aankomst in Salta zijn de heren zijn naar een hotel gegaan. “Vanavond gaan we met het team eten en een lekker biertje drinken. We zijn maar hobbymannen, dat hoort er bij ons gewoon bij!” Dat gaat vast een gezellige avond worden.

Geen reacties

Plaats een reactie